Jeśli zastanawiałeś się, jakie są rodzaje golenia, czym każdy z nich się od siebie różni oraz jakich produktów powinno się używać, pędzimy z pomocą. :) Dzisiaj rozkładamy ten temat na części pierwsze.
Rodzaje golenia
Wyróżniamy 3 rodzaje golenia: golenie brzytwą, golenie golarką lub trymerem oraz królewskie golenie. Ostatni rodzaj jest coraz częściej wybieraną usługą w barbershopach. Przyjrzyjmy się dokładnie każdemu rodzajowi i sprawdźmy, jakich produktów od Reuzel warto używać. Przeprowadzimy Was przez ten temat krok po kroku - dosłownie. :)
Golenie brzytwą
- Umyj brodę przy użyciu REFRESH i ułóż za pomocą grzebienia
- Przytnij brodę
- Nałóż gorący ręcznik
- Dokonaj golenia szyi i /lub policzków przy użyciu SHAVE CREAM i/lub BEARD SERUM
- Nałóż ASTRIGENT FOAM na szyję i policzki
- Nałóż zimny ręcznik na szyję i policzki
- Nałóż BEARD FOAM na brodę i przeczesz
- Jeżeli broda jest bardzo szorstka lub kędzierzawa, użyj BEARD BALM lub BEARD SERUM
- Na koniec użyj niewielką ilość AFTERSHAVE
Golenie golarką lub trymerem
- Umyj brodę przy użyciu REFRESH i ułóż za pomocą grzebienia
- Przytnij brodę i wyznacz jej kontur przy pomocy trymera lub golarki
- Nałóż ASTRINGENT FOAM na szyję i policzki
- Nałóż BEARD FOAM na brodę i przeczesz
- Nałóż BEARD SERUM, a jeżeli broda jest szorstka lub kędzierzawa nałóż BEARD BALM
- Na zakończenie nałóż niewielką ilość AFTERSHAVE
WSKAZÓWKA: Możesz użyć gorącego i zimnego ręcznika, tak jak przy goleniu brzytwą, aby dodatkowo podnieść jakość usługi.
Golenie Królewskie
- Nałóż SHAVE CREAM na twarz
- Nałóż gorący ręcznik
- Nałóż dodatkową ilość SHAVE CREAM
- Przystąp do pierwszego golenia
- Nałóż gorący ręcznik
- Nałóż BEARD SERUM na skórę
- Przystąp do drugiego golenia
- Nałóż ASTRINGENT FOAM na twarz
- Nałóż zimny ręcznik na twarz
- Na zakończenie nałóż niewielką ilość AFTERSHAVE
Każde golenie, które wybierzesz, będzie czystą przyjemnością, jeśli użyjesz do tego kosmetyków od Reuzel. Powodzenia!
Powiązane produkty
Reuzel Beard Shave Cream - krem do golenia 283,5 g
Cena
94,00 zł
Nie ma wystarczającej ilości produktów w magazynie
Komentarze (0)